Karpatka Tarifi ve Annemin doğum gününe süpriz 🍰👩‍🍳


### Annemin Doğum Günü ve Lezzetli Karpatka Tarifi




Annemin doğum gününü kutlamak için ailecek bir araya geldik ve bu özel gün için birbirinden lezzetli yemekler hazırladık. Ablam, harika bir ahtapot yemeği yaparken, ben de Polonya mutfağının eşsiz tatlılarından Karpatka'yı yaptım. Bu özel gün için yaptığım Karpatka tarifi, büyük bir ekler pastası gibi görünüyor ve ekler hamurundan yapılıyor. Hamurun içine eklediğim bisküvi parçaları, tatlıya ekstra bir lezzet ve doku kattı.


#### Karpatka Tatlısı Nasıl Yapılır?


Hamur İçin:


1 su bardağı su

60 gram tereyağı

1 su bardağı un

4 adet yumurta

Bir tutam tuz


Kreması İçin:


2,5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya (veya 1 çay kaşığı vanilin)

3 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı nişasta

1 adet yumurta

200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)


Hazırlanışı


Hamurun Hazırlanışı:


1. Fırını Önceden Isıtma: Fırını 180°C’ye önceden ısıtın.

2. Tencere: Bir tencereye su, tereyağı ve tuzu koyup kaynatın.

3. Un Ekleme: Su kaynayınca unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak topaksız bir hamur elde edin. Hamur tencerenin kenarlarından ayrılana kadar karıştırın.

4. Soğutma: Hamuru ocaktan alın ve biraz soğuması için bekleyin.

5. Yumurta Ekleme: Yumurta ekleyin, her bir yumurtayı ekledikten sonra hamura iyice yedirin.

6. Pişirme: Hamuru iki eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yağlı kağıt serili fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın. 200°C’de önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üzeri altın rengi olana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.


Kremanın Hazırlanışı:


1. Krema Bazı: Süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı bir tencereye koyun. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

2. Kıvam Alma: Kıvam alıp koyulaşınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin.

3. Soğutma: Kremayı tamamen soğutun.

4. Tereyağı Ekleme: Oda sıcaklığındaki tereyağını küçük parçalar halinde ekleyin ve mikserle çırpın. Pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpmaya devam edin.


Tatlının Hazırlanışı:


1. Katmanlar: Bir hamur katmanını servis tabağına yerleştirin.

2. Krema: Üzerine kremayı eşit şekilde yayın.

3. İkinci Katman: Diğer hamur katmanını kremanın üzerine koyun.

4. Soğutma: Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.


Servis:


Karpatka’yı dilimleyip servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.


Afiyet olsun! Bu lezzetli Polonya tatlısı, misafirleriniz ve sevdikleriniz için harika bir ikram olacaktır.


Karpatka için: 1 su brd su, 60 gr tr.yağı kaynat, 1 su brd un ekle, karıştır. Soğut, 4 yumurta ekle. İkiye böl 180°C fırında 25 dk pişir. Krema: 2,5 su brd süt, 1 su brd şeker, 3 y.k un/nişasta, 1 yumurta, vanilya, 200 gr tr.yağı. Soğut, katmanları yerleştir, buzdolabında 2 saat dinlendir. Üzerine pudra şekeri, afiyet olsun! 🍰



#### Bahçemizin Minik Narlari ve Aile Kutlaması


Doğum günü kutlamamızda bahçemizdeki minicik narları da gösterdim. Henüz tam olgunlaşmamış olsalar da, doğanın bize sunduğu bu güzellikleri paylaşmak istedim. Annemizin doğum günü pastası olarak hazırladığım Karpatka, ailemizden tam not aldı.


Bu özel günün başka bir güzelliği de, Instagram'ın kapalı olmasına rağmen arkadaşlarımın bana gittikleri partiden videolar göndermeleriydi. Bu sayede sosyal medyanın eksikliğini hiç hissetmedim ve bu özel anları paylaşmanın keyfini yaşadım.


Annemizin doğum günü, hem lezzetli yemekler hem de güzel anılarla dolu bir gün oldu. Karpatka tatlısı, Polonya mutfağının bu güzel lezzetini keşfetmek isteyenler için mükemmel bir seçenek. Hem aile bireylerimizin hem de arkadaşlarımızın katılımıyla bu günü unutulmaz kıldık. Eğer siz de Karpatka tatlısını denemek isterseniz, yukarıdaki tarifle kolayca yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Post a Comment

Daha yeni Daha eski